کد خبر: ۵۵۱۹۷
تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
پرونده &#۱۷۱;مزرعه پدری&#۱۸۷; در تسنیم‌‌ ــ ۹۳/ یادداشت اختصاصی؛ علی‌کرمی
منشأ بسیاری از بیماریهای صعب‌العلاج، الگوهای نادرست تغذیه‌ای است. علی کرمی، استاد تمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیت الله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با سموم میوه‌ها و محصولات غذایی را تشریح کرد.
 چند نکته ساده اما مهم تا «سم میوه‌ها را نخوریم» ,

اشاره | الگوی نادرست استفاده و مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی کشور موجب شده این مواد شیمیایی در محمل میوه‌ها و اقلام خوراکی توسط مردم مصرف شود. برخی منابع، سرانه مصرف این سموم را برای هر ایرانی تا 400 گرم هم تخمین زده‌اند. علی کرمی، استادتمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیت‌الله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با این سموم را تشریح کرد. متن یادداشت به این شرح است:

در بسیاری از موارد میوه و سبزیجات به‌دلیل احتمال انواع آلودگیها هنگام تولید در مزرعه، و استفاده از انواع کودهای طبیعی شیمیایی و همچنین سموم دفع آفات و مواد آلوده دیگر، از نظر بهداشتی مناسب نیستند. به همین دلیل هرگز نباید میوه و سبزیجات را بدون شستشوی کامل مصرف کرد، مگر آنکه انسان کاملاً از این جهت مطمئن باشد یا خودش کشت کرده باشد یا در مزرعه کشاورز آشنا عمل‌آوری شده باشد؛ در ادامه ما راهکارهای ساده‌ای را به شما معرفی می‌کنیم تا با رعایت این روشهای ساده، آلودگی‌ها رفع شود و میوه و سبزیجات سالم مصرف کنید؛ روشهای متنوعی برای شستشو و رفع آلودگی‌های سموم و میکروبها تحقیق و بررسی شده است، برای مثال یک گروه از متخصصان در آزمایشی رفع آلودگی میوه‌ها را با روشهای زیر بررسی کرده‌اند.

  1. شستشو با صابون ضدباکتری؛ که متخصصان ایمنی غذا آن را مناسب نمی‌دانند
  2. استفاده از محلول رقیق سرکه؛ یک قسمت سرکه و 3 قسمت آب و بعد شستن با آب
  3. ساییدن با فرچه و شستن با آب ساده

گروه بررسی‌کننده بعد از شستشو از هر دسته از روشهای بالا، تعدادی میوه بصورت نمونه انتخاب کردند و با کشت بر محیطهای کشت گوناگون، رشد میکربها را بررسی کردند. نتیجه بدست آمده بسیار جالب بود: بهترین روش، استفاده از محلول رقیق‌شده سرکه بود که 98 درصد از باکتری‎های موجود در پوست میوه و همچنین بخش اعظم سموم و کودهای شیمیایی را از بین برده بود؛ همچنین تعداد کلونی‎های نتیجه این آزمایش نشان داد که شستن میوه‎ها با فرچه 85 درصد، کمی‎‎کمتر از شستن با آب تنها، باکتری‎ها را از بین می‎برد. 

* یک دستورالعمل ساده

  • اول میوه‎ها و سبزی‎هایی که خراب یا له شده را جدا کنید، زیرا احتمال رشد میکربها در قسمتهای له شده و خراب بیشتر است.
  • نکته بعدی اینکه دقیقاً قبل از خوردن میوه و سبزیجات آن‌ها را بشویید. این محصولات دارای پوشش طبیعی هستند که رطوبت را درون‌شان حفظ می‌کند، شستن آنها این پوشش را از بین می‌برد که موجب می‌شود زودتر پلاسیده شوند.
  • نهایتاً در هنگام شستشو سینک ظرفشویی را به اندازه مقدار میوه آب کرده و یک فنجان سرکه به آن اضافه کنید، طوری که سطح میوه‌ها با این محلول پوشانده شود. 
  • حدود 10 دقیقه به نسبت نوع میوه و سبزی صبر کنید و سپس آنها را با آب سرد بشویید. آب سرد، باقیمانده طعم و بوی سرکه را از بین ‎برده و فرایند شستن را به پایان می‎رساند.
  • برای سبزی‎هایی مانند؛ بروکلی، برگ کاهو و اسفناج که شستشوی آنها کمی سخت‌ است، باید مقدار سرکه کمی بیشتر باشد و حتی می‌توانید برگها را از هم جدا کرده و سپس بشویید.
  • در روش شستشو با سرکه، رنگ آب کمی تیره شده و در عوض سبزی و میوه‌ها جلا پیدا می‌کنند، برق می‌زنند و ماندگاری بیشتری نیز دارند.

* اما چند توصیه

  • قبل و بعد از شستشو و آماده کردن میوه و سبزیهای تازه، دست‎هایتان را 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. این توصیه قدیمی‎‎ هنوز بهترین راه برای پیشگیری از بیماریها است.
  • قبل از پوست کندن میوه و سبزی حتماً آنها را شستشو دهید تا باکتری‎ها از چاقو به میوه یا سبزی منتقل نشوند.
  • سطح کدو، خیار، هویج ، خربزه، طالبی و هندوانه را با فرچه مخصوص خوب تمیز کنید.
  • برگهای بیرونی کلم و کاهو را دور بریزید.
  • ظرفهای شستشو را ضدعفونی کنید. تخته آشپزخانه و سینک را با آب گرم و صابون شستشو دهید، زیرا ممکن است باکتریها در آنها جا خوش کرده باشند.
  • برای بریدن و خردکردن گوشت، میوه و سبزی از چاقوی جداگانه استفاده کنید.
  • دمای سرد از تکثیر بسیاری از باکتری‎های بیماری‎زا جلوگیری می‎کند بنابراین همواره میوه، سبزی و سایر غذاهای فاسدشدنی را در ظرف تمیز دردار در یخچال و در دمای زیر 5 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.

انتهای پیام/*



مخاطبین گرامی شما میتوانید از این به بعد با دانلود  و استفاده از اپلیکیشن اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی شیروان با استفاده از گوشی های همراه از آخرین اخبار این پایگاه خبری اطلاع پیدا کنید.

داغ کنید
برچسب ها:



نظر شما



نام:
ایمیل:
وب سایت:
نظر*:  
 

آخرین اخبار

پیدا شدن ۲ امدادگر محلی در ارتفاعات دنا

مظلومان همیشه تاریخ!

سیاست‏ های کلان فرهنگی خانواده در پرتو اموزه های دینی

طریقت؛ بهانه‌ای برای فاصله گرفتن از شریعت! - پایگاه برهان

مقایسه قدرت خوانایی دانش آموزان یک زبانه و دو زبانه در درس فارسی پنجم ابتدایی و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی

هرج و مرج دولت ساخته

بررسی نقش سیاست‌های دولت در بهره‌برداری از فرصت‌های کارآفرینانه

تأثیر شناخت &#۱۷۱;بدن&#۱۸۷; در نفس شناسی ابن‌سینا

اعتبار عربی بودن در صیغه عقد نکاح از منظر فقه امامیه و حقوق ایران

ریشه‌های سوداگری در اقتصاد ایران

پربیننده

برگزاری جشنواره مفاخر شهر من در شیروان

فیلم/ اظهارات رئیس اورژانس کشور درباره سقوط هواپیمای تهران یاسوج

طرح‌های دولت برای اشتغالزایی بی‌اعتبار است

بروجردی: هواپیمای یاسوج بر اساس مشاهدات مردمی سقوط کرده است

عکس/ دیدار مردم آذربایجان شرقی با رهبر انقلاب

عکس/ خلبان پرواز سقوط‌کرده تهران _ یاسوج

دعوای ترامپ با مشاورش در توئیتر

برگزاری جشنواره مفاخر شهر من در شیروان

فیلم/ اظهارات رئیس اورژانس کشور درباره سقوط هواپیمای تهران یاسوج

طرح‌های دولت برای اشتغالزایی بی‌اعتبار است

بروجردی: هواپیمای یاسوج بر اساس مشاهدات مردمی سقوط کرده است

عکس/ دیدار مردم آذربایجان شرقی با رهبر انقلاب

عکس/ خلبان پرواز سقوط‌کرده تهران _ یاسوج

دعوای ترامپ با مشاورش در توئیتر

یادداشت

شب چله، آخرين روز آذر و شب اول زمستان و طولاني ترين شب سال است

شب چله، آخرين روز آذر و شب اول زمستان و طولاني ترين شب سال است

تیک‌های عصبی درمان قطعی ندارد، اما قابل کنترل است

تیک‌های عصبی درمان قطعی ندارد، اما قابل کنترل است

پربحث

مهلت ۶ ماهه برای ترخیص کالاهای گمرکی

واکنش ایران به اظهارات بی اساس نیکی هیلی

مهاجم مورد نظر شفر به دالیان چین پیوست

توضیحات بنیاد مستضعفان درباره پلاسکو

اشتباه عجیب کمیته ملی المپیک و فدراسیون اسکی در المپیک زمستانی!

افتتاح ۵۰۰۰ واحد صنعتی در کشور

ایجاد شهرک تخصصی طلا و جواهر آذربایجان شرقی در حال بررسی است